2008. november 27., csütörtök

Még egyszer a járdánparkolásról...

Gyerekek, idősek, kismamák a síkos úttesten, autók közt kerülgetik a járdán parkoló autókat!

















2008. november 24., hétfő

Aláírásgyűjtés a lakó- pihenőövezetért

Mint azt jeleztük, a 291-es várható megszüntetésével (Vároüzemeltetési Bizottság okt. 29. ülésének jegyzőkönyve klikk ide) újra felmerül a 156-os busz meghosszabbításának kérdése a Szarvas Gábor és a Zalai úton.
A változtatásokra a 2009 tavaszán bevezetendő új paraméterkönyvben kerülhet sor.

Ismét hallatnunk kell azt a véleményt, hogy az utca mind építészetileg, mind statikailag, mind forgalomtechnikailag alkalmatlan a buszjárat befogadására. Elképzelhetetlennek tartjuk, hogy az észerű megoldás helyett ( a széles Zugligeti útról terelnék az erre alkalmatlan utcákba) egy íróasztalnál kiötlött, a reális lehetőséget, a lakosok szándékát figyelembe nem vevő megoldás szülessék.

Ezen a héten (nov. 24-től) összegyűjtük azokat az aláírási íverket, melyek a további forgalomcsillapítást szolgálják a Szarvas Gábor és a Zalai úton, és kezdeményezik az Hegyvidéki önkormányzatnál a térség lakó-pihenő övezetté nyilvánítását.

Kérjük, amennyiben még nem írta alá az íveket, és az utcában lakik és egyetért a törekvésekkel, érdeklődjék Kardos Józsefnál és Kautnik Andrásnál.





Földmérők az utcában


Az elmúlt héten (nov. 16-21) földmérők dolgoztak utcánkban.
Az őket megkérdező polgároknak különféle információkkal szolgáltak, amelyekből világosan nem derült ki, hogy ki bízta meg őket, és milyen céllal mérik fel az utcát teljes hosszában.

Vannak, akinek buszmegálló-építésre hivatkoztak, másoknak a kereszteződés magasításáról beszéltek, ismét másoknak kátyúzáról szóltak, vagy nem tudták megmondani, miért vannak itt, és hivatkoztak a "főnök"-re.
Tájékoztatást kértünk Sütő Nagy Réka önkormányzati képviselőnktől, melynek eredménye hamarosan várható a blogon.

Sütő Nagy Réka helyi önkormányzati képviselő válasza november 24-én:
"A kerületi önkormányzat semmit nem tudott a földmérőkről, amikor kérdeztem.
Az történhetett, hogy a BKV mindenféle terv nélkül jelölte ki az új buszmegállóit, amin mindenki - mármint az illetékes hatóságok - felháborodott. Erre fel, hogy legalizálják az új megállókat, megígérték, hogy márciusra szállítják a terveket hozzá. Gondolom, a BKV kiadta változtatás nélkül a paraméter könyvét a tervezőnek, aki nem tudott róla, hogy a 156-os végülis nem lett meghosszabbítva. Ezért mentek ki a földmérők és kezdték el felmérni az utcát."


2008. november 10., hétfő

Miért ne parkoljunk a járdára!?

A síkos úttesten két felnőtt és három kisgyerekk kerülgeti a járdán parkoló autókat...



Ez az autós is megszegve a KRESZ szabályait a gyalogosok elől foglalja el a forgalmas járdát.
A legnagyobb tisztelettel kérjük meg őket, hogy az autóknak fenntartott helyen parkoljanak, és ne kényszerítsék a gyalogosokat (pl. időseket, gyerekeket) az útttestre a beláthatatlen kereszteződésben!




Például ezért...

2008. november 6., csütörtök

Egy csendes hétköznapi délelőtt forgalma a Szarvas Gábor úton és a Zalai úton



Ez már egy átlagos vasárnap.

Két Nissan Micra már nem férne el egymás mellett...

Innen-ide... Miért??? Kinek használ?

Egy kis torlódás a bölcsőde és óvoda előtt, amikor nincs csúcsforgalom a Zalai úton.

A jobb oldalon látható kerítés a kerület egyik legnagyobb gyermekintézményéhez tartozik (bölcsőde, óvoda, általános iskolák)....

Nehéz gépjárművel behajtani tilos Nyilván el se férne, és az aszfalt is beszakadna alatta.

A felső szakaszon is kerülgetik egymást a kocsik.