2008. szeptember 23., kedd

Szept. 24. VüKöBi ülés

A Városüzemeltetési Bizottság szept. 24-i ülésén elnapolták a problémás járatok ügyét újabb egy hónappal. Az ülés után a Közlekedési Alosztály képviselőjével sikerült beszélnünk, aki kinyílvánította, hogy legalább fél évig nem áll szándékukban a fennálló útvonalakat és menetrendeket megváltoztatni. A 158-ast nem szándékoznak visszállítani, a 291-est pedig sem megszüntetni, sem ritkítani nem óhajtják.

Kísérjük figyelemmel a Gábor Áron utcaiak tiltakozó blogján közvetített véleményeket!

"Vitézy Dávid szerint a Gábor Áron utcaiak problémáját csak az oldhatná meg, ha a BKV a Szarvas Gábor utcaiak tiltakozása ellenére létrehozná a tervezett 155-156-os járatot..."

"a II. kerületi önkormányzat, illetve a VEKE a megfelelő fórumokon támogatja a 291-es megszüntetésének igényét azzal, hogy a II. kerület vezetői tárgyalásokat kezdeményeznek a XII. kerületi elöljárókkal a 155-156-os járatok elindításának támogatásáról, a 156-os járat Libegőig vezetéséről."

http://gaboraronutca.blogspot.com/2008/09/itt-hivatalos-emlkeztet-az-nkormnyzati.html


A Szarvas Gábor út és környékének lakói az ülés előtt ismét javasolták (ld. lent) a 158-as busz visszaállítását, akár ritkított járatsűrűséggel is.

További kompromisszum lehet a 291-es járat sűrűségének ritkítása is.