2008. augusztus 11., hétfő

Beszámoló a hétfői utcagyűlésről

Bár szélesebb körben nem hirdettük meg a gyűlést, melynek célja a Hagyó-petíció aláírásainak begyűjtése és átadása volt az helyi önkormányzati képviselők számára, mégis sokan megjelentek a Szarvas Gábor út 45-ben.

Megosztottuk egymással a Fővárosi Önkormányzattal szerzett - sok esetben nem épp pozitív - tapasztalatainkat, miután sokan felhívták őket telefonon, hogy kifejezzék tiltakozásukat és az utca elképzeléseinek megvalósulását kérjék. Ennek folytatására kérjük a lakótársakat! Továbbá elhatároztuk riadólánc kiépítését és megfogalmaztunk alternatív ötleteket szándékaink változatosabb módon való kifejezésére (ehhez szakjogász segítségét is kérjük), ill. áttekintettük, kinek milyen médiakapcsolatai vannak.

Összeszámoltuk az aláírásokat, és a szabadságolások ellenére is rengeteg, kb. 570 tiltakozó és új koncepciót javasló aláírást átadtuk Sütő-Nagy Réka és Felső Gábor önkormányzati képviselőinknek. Az aláírásokhoz csatoltuk a múlt héten Kassai-Farkas Daniella által írott petícióhoz gyűjtötteket is.
Az aláírásokat a képviselők Hagyó Miklósnak jutattják el.
Az aláírások másolatát pedig Pokorni Zoltánnak, aki a szakmai szervezetek, hatóságok véleményével kiegészítve fog szintén tiltakozni a Fővárosi Önkormányzatnál.

Képviselőinktől átvettük az imént közölt dokumentumokat, melyek Hegyvidék Önkormányzatának tiltakozását foglalják össze a tervezett járatmódosításokkal kapcsolatban. Továbbá néhány fényképet is közzé teszünk az engedély nélküli megállóépítésekről. Továbbra is kérjük, ha ilyen, feltétlenül engedéyl nélküli építkezést tapasztalnak, azonnal jelentsék az Hegyvidéki Önkormányzat Városgazdálkodási Irodáján.

Kautnik András