2008. augusztus 20., szerda

FKF Zrt Szakvéleménye




Megkaptuk és közzé tesszük az FKF Zrt. szakvéleményét a paraméterkönyv tervezett változtatásáról, mely a Szarvas Gábor utat érinti.


FŐVÁROSI KÖZTERÜLET-FENNTARTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

1081 BUDAPEST, VIII. ALFÖLDI U. 7.
Budapest, 2008. augusztus ” ”
Levélcím: 1439 Bp. Postafiók 637.
Ügyintéző: Sütő-Nagy Réka
Telefon: 459-6700 Telefon: 327-7140
Telefax: 210-0572 Levelünk száma: 46/ /3746/2/2008
E-mail:
fkfzrt@fkf.hu
Tárgy: XII. kerületet érintő paraméterkönyvi változásokkal kapcsolatos forgalomtechnikai intézkedések
Hiv. sz: 10-89/68/2008

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal
Közlekedési Ügyosztály

1052 Budapest
Városház utca 9-11.

A XII. kerület Zugliget térségében tervezett forgalomtechnikai módosításokkal kapcsolatosan a következő nyilatkozatot tesszük:

- A Szarvas Gábor út és a Zalai út a XII. kerületi önkormányzat tulajdonában és kezelésében levő utcák, ezért bármilyen beavatkozáshoz a kerületi önkormányzat írásos hozzájárulása szükséges.

- A Szarvas Gábor út és a Zalai út lakó utcák, melyeken a kerület 2006. évben épített ki forgalomcsillapító küszöböket, illetve szűkítőket. Az ily módon kiépített utcák rendszeres buszközlekedésre alkalmatlanok.

- A Zugligeti út térségének állandó problémája a Budakeszi út és Solymár felől érkező átmenő forgalom. Rendszeresek a lakossági kérések a forgalom csillapítására, ezért nem javasoljuk sem a Szarvas Gábor úton, sem a Zalai úton a forgalomcsillapító létesítmények elbontását.

- Mind a Zalai úton, mind a Szarvas Gábor úton olyan létesítmények találhatók (bölcsőde, óvoda, játszótér, általános iskola, templom, idősek otthona) melyek környezetében nem kívánatos a forgalom, a zaj és a légszennyezettség növekedése, ellenben nagy a rövid idejű parkolási igény.

Fentiek figyelembevételével nem javasolunk olyan forgalomtechnikai változtatást, amely a jelenleginél nagyobb gépjárműforgalmat eredményez, vagy a meglévő parkolóhelyek számát csökkenti.
Kérjük üzemeltetői véleményünk szíves felhasználását.

Varga László
vezérigazgató-helyettes
Csanádi Csaba
közútfenntartási ágazati igazgató

Tehát:

Először is köszönjük, hogy mindenki figyelmesen elolvasta a szakhatósági véleményt!

A buszos bejáráson részt vett szakhatóság forgalomtechnikai szempontból nem javasolja a buszjárat végigvezetését a Szarvas Gábor úton.

A szakvélemény tehát egybecseng a lakók érveivel, akik ugyanezt fogalmazták meg részletesebben.

Javasolt a sorok között is olvasni: mivel is jár a buszforgalom? Megnövekedett tranzitforgalom, zajkár, légszennyezés, stb. Kik szenvednék el ezeket? Olvassunk csak figyelmesen!

Reméljük, ez a vélemény mindenkinek elég objektív!

Kautnik András