2008. augusztus 13., szerda

Megoldás a láthatáron!

Tisztelt Lakótársak, Érintettek!

Még ne bontsunk pezsgőt, ne is hűtsük be, de válasszuk ki a boltban!

A mai tárgyaláson az önkormányzat épületében megjelentek az utca lakóinak képviselői, akik Kardos Józsefet választották szószólónak.
A több mint egyórás tárgyalás, úgy tűnik, kompromisszummal zárult!
Ez köszönhető a lakók határozott fellépésének, szószólónk elkötelezettségének és nem utolsó sorban a BKV és a helyi önkormányzat, valamint a Fővárosi Önkormányzat képviselője, Pap Zsigmond részéről tapasztalt rugalmasságnak.

A megbeszélésen megjelent az Echo Tv és a Magyar Hirlap stábja is.

Tehát: ami lényeges, nem hosszabbítják meg a 156-os vonalát utcánkban. A BKV javaslata alapján a 158-as megszűnne, útvonalát más járat váltaná ki: mégpedig a meghosszabbitott 91-es busz betétjárata, mely a Nyugati pályaudvart köti össze a libegővel és Zugligettel. Hogy ez a javaslat, vagy a kerület által javasolt megoldás (amit a Hagyó Miklósnak írt tiltakozó levél is tartalmaz) kerül beterjesztésre az illetékes bizottsághoz, további egyeztetés tárgyát képezi.

Az új koncepciót maguk a BKV képviselői és a Főpolgármesteri Hivatal képviselője ismertették részletesen a helyi polgárok képviselőivel, és valamennyi felmerülő kérdésre legjobb tudásuk szerint válaszoltak is. Úgy tűnt, most valóban szakmai elvek alapján foglalkoztak a kérdéssel.

Részletes, személyes tájékoztatást adunk a ma délutáni beszámolón 6 órától az immár szokott helyen, a Szarvas Gábor u. 45-ben.

Ami az ügymenet további részét illeti. Péntekre elkészül a BKV és a kerület közös álláspontja, melyet a Fővárosi Önkormányzat is támogat.
Ezt nyújtják be hétfőn az illetékes Fővárosi Közlekedési Bizottságnak, mely jogosult dönteni a paraméterkönyv tervezetének megváltoztatásáról.
Pap Zsigmondtól azt a biztató tájékoztatást kaptuk, hogy ha együttes javaslattal lépünk fel, az illetékes döntéshozók áldásukat adják az új megoldásra.

Holnap a tárgyalásról készült fényképek is felkerülnek a blogra.