2008. augusztus 25., hétfő

Városüzemeltetési Bizottság ülése

A Városüzemeltetési Bizottság ülésére
augusztus 27-én, 13.00-tól kerül sor, a Városház utca 9/11-ben, II. emelet 277.
Az ülés nyílt, előzetes bejelentkezés nélkül bárki részt vehet rajta.

Emlékeztetőül,
1. ez az a bizottság, mely a közösen kialkudott kompromisszumos javaslat nyomán megváltoztathatja a paraméterkönyvet.

2. A kompromisszumos jalvaslat teljes szövege, melyet ígéretek szerint Pap Zsigmond, a Főváros képviselője fog benyújtani a következő:

A BKV Zrt. és a Főpolgármesteri Hivatal által fölvázolt hálózat a következő:
·A 91A autóbusz Nyugati pályaudvar – Libegő között közlekedik, csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 20 percenként, szóló autóbuszokkal. A hétköznap reggeli és esti követési idők, valamint az üzemidő részletes elemzést igényel, mert a járat összehangoltan közlekedik a 3-as metróval, a 91-es és 191-es busszal, de a meghosszabbítás során a 18-as és 56-os villamossal is hangolandó.
·Hétvégén, amikor kisebb a kocsikiadási igény, a 158-as autóbusz közlekedését is tervezzük. További vizsgálatok folynak, hogy ebben az időben szükséges-e a 91A meghosszabbításaként keletkező 291-es járat közlekedtetése. Hétvégi napokon 10 perces követés tervezett a kirándulóforgalom miatt, a szezonális menetrendi kérdések ügyében további tervezés szükséges.

A Zugligeti út elvesző Moszkva tér kapcsolatának részbeni pótlására a 222-es autóbuszjárat Budakeszi felé a Budagyöngye – Budakeszi út – Zugligeti út – Kuruclesi út – Budakeszi út útvonalon közlekedne, csúcsidőben, 15 percenként. A járat betérítése a Zugligeti útra a fentebb vázolt útvonalon a Moszkva tér felé menet –egyelőre– forgalomtechnikai okokból nem lehetséges: a Budakeszi út – Kuruclesi út csomópontban kisívben jobbra az autóbuszok kanyarodása nem biztosítható fennakadások nélkül. A fél éves monitorozási időszak során a Moszkva tér irányában történő betérés feltételei megteremthetőek.”


3. vegyünk részt minél többen az ülésen! Reméljük, egyhónapos megfeszített munkánk gyümölcse beérik!

Üdvözlettel, Kautnik András